Pitajte.RS радионица је премијерно одржана 2. маја 2015. на конференцији „Нова енергија“.
Презентације и видео снимци свих тада одржаних предавања постављени су у оквиру биографија предавача.

Преласком мишем преко профила предавача, отвара се биографија и ту можете да пронађете линкове.

Поставите питање!

Новости:

Како да покренете интернет бизнис?

Домаћој ИКТ јавности познат као партнер у компанији "Југодата" - једном од првих домаћих брендова рачунара, и компанији "СезамПро" - једном од првих националних интернет провајдера. Интернет предузетник од 1995. и један од покретача реформе националног интернет домена. Директор је Фондације “Регистар националног интернет домена Србије” (РНИДС) и члан Управног одбора Европског удружења националних интернет регистара -CENTR. Завршио ФОН у Београду и IEDC eMBA на Бледу, Словенија.

Данко Јевтовић

РНИДС

Жарко Птичек

Птичек д.о.о.   

Погледај наступ

Преузми презентацију

Жарко Птичек је рођен у Београду 1977. године. Завршио Правни факултет Универзитета Унион. Од 2000. године ради у адвокатској канцеларији Птичек, када почиње да се бави ИТ правом, пружајући правну подршку ИТ фирмама у Србији. Као стручни консултант ангажован је на изменама закона из области е-трговине и девизног пословања. Фирму Птичек д.о.о. Београд оснива 2014. године.

Жарко Птичек

Птичек д.о.о.

Милан Трбојевић

Књишки мољац   

Погледај наступ

Преузми презентацију

Сајбер књиговођа и порески саветник, специјализован за ИТ предузетнике. Оснивач је и власник сајбер Књиговодства Књишки мољац и власник је www.ft1p.rs блога о порезима, књиговодству и бирократији. Ангажован је као порески саветник за ИТ делатност у ICT hub-у где помаже предузетницима и превазилажењу бироктраски препрека. Ангажован у ИТ заједници и специјализован за Startup компанија и проналажења модела пословања у Србији. Рођен у Београду оне године када је Црвена Звезда била првак света.

Милан Трбојевић

Књишки мољац

У оквиру биографија налазе се презентација и видео снимак предавања.
Видео питања и одговора, можете пронаћи овде

Како да се брендирате на Интернету?

Предраг Милићевић

РНИДС   

Погледај наступ

Преузми презентацију

По дипломи дипл. инг. телекомуникација, а по сопственом опредељењу, већ више од 20 година, извођач маркетиншких радова у неким мањим, али и неким врло великим компанијама. Посебна му је “слабост комуникација, са тржиштем, са медијима и са људима. И све што је неопходно да би се она осмислила и спровела на прави начин. И офлајн и онлајн. И кроз класичне и кроз друштвене медије. О комуникацији, пре свега, размишља наглас на свом блогу. Вишедеценијски илустратор Света Компјутера и аутор CV-а у стрипу. Предавач из области маркетинга и комуникација од 2000. године, у организацији UEPS, CEED, ABC Srbija, IREX, USAID и других организација, као и у оквиру серије семинара Интернет пословање: Нова мера Ваше успешности. Гостовао и на бројним конференцијама, као што су biZbuZZ, E-Trgovina, Serbia Online Advertising Tour, Webiz, WebDan и другим.

Предраг Милићевић

РНИДС

Бави се брендингом, издаваштвом, технолошким предузетништвом, и прича добре приче. Власник је креативне агенције Plain&Hill, CCO crowdfunding pплатформе за независне медије IndieVoices, а тренутно је заокупљен организацијом конференције wwvrsac сваке јесени, а под слоганом коиј веома лепо објашњава њену мисију – “Живи локално, ради глобално”.

Иван Ћосић

Plain&Hill

Рођен 1985. Online од 1996. Ради од 2001. Радио као дизајнер и web девелопер на више од 300 пројеката у преко 25 земаља. Направио у Србији Интернет заједницу са 2.000.000 чланова, без икаквих стартних ресурса. Са 22 године направио прави избор између 8 понуда различитих инвеститора. У прве четири године сарадње, бележи годишњи раст прихода од 40%. Живи за адреналин настао у процесу материјализације ствари за које други људи мисле да су немогуће. Верује да је радно време за слабиће. Способан да планира, развија, управља и одржава озбиљне онлине пројекте самостално или као део тима. Прави разлику. Увек. Свуда.

Иван Минић

Burek.com

У оквиру биографија налазе се презентација и видео снимак предавања.
Видео питања и одговора, можете пронаћи овде

Како да креирате интернет садржај?

Лазар Бошковић

АгитПРОП   

Погледај наступ

Преузми презентацију

Предузетник и консултант у области маркетинга, PR-а и Интернета. Основао 1993. агенцију АгитПРОП, а први интернет сајт креирао 1997. Има преко 25 година искуства као новинар, сценариста, сатиричар, копирајтер, креативни директор и публициста. Био је сценариста и реализатор "Индексовог радио позоришта" од 1989. до 1996. и аутор око 50 сценарија за радијске и ТВ емисије. Члан УЕПС-а од 1995, НУНС-а од 1997, Друштва Србије за односе с јавношћу и Art Directors Cluba Србије од 2004. Један је од оснивача РНИДС-а 2006. и аутор мултимедијалног пројекта "Теслина визија Интернета" 2012. Аутор и продуцент неких од најсложенијих и најобимнијих домаћих интернет сајтова. Добитник тридесетак медијских, маркетинг, PR и интернет награда.

Лазар Бошковић

АгитПРОП

Сандра Симоновић

Маркетинг ИТД   

Погледај наступ

Преузми презентацију

Сандра Симоновић је Wеб предузетница од 2011. године - основала агенцију Шнајдерај, за кројење друштвених мрежа по мери, коју 2013. због проширења посла преименује у агенцију за пословно (wеб) саветовање Маркетинг ИТД. Предавач и консултанткиња при Adizes Southeast Europe – ASEE. Говорила на неколико регионалних конференција, радо преноси другима знање и искуство. Срећна мама једног Матеја.

Сандра Симоновић

Маркетинг ИТД

Већ деценију и по бави се стварањем садржаја за компаније. Захваљујући специјализацији за ИТ и телекомуникациону индустрију сарађивао са неким од највећих светских компанија, на локалном и глобалном нивоу. Каријеру почео 1999. као ИТ новинар, 2006. прешао у корпоративне комуникације глобалних гиганата Microsoft и Siemens, а од 2011. ради као самостални консултант за content маркетинг. Тренутно на позицији менаџера продукције у водећој домаћој дигиталној агенцији HUGE Media.

Владимир Церић

HUGE Media

У оквиру биографија налазе се презентација и видео снимак предавања.
Видео питања и одговора, можете пронаћи овде

Како да се оглашавате на Интернету?

Јелена Ожеговић

РНИДС   

Погледај наступ

Преузми презентацију

Након пет година искуства у новинарству и односима са јавношћу почиње да се бави комјунити менаџментом и пословима маркетинга у РНИДС-у. Дипломирала новинарство 2009. на Факултету политичких наука (ФПН) а затим радила у „Emotion“ продукциији, ПГ „Мрежа“ и НВО „Грађанске иницијативе“. Похађа мастер студије међународне безбедности на ФПН-у и активно је укључена у рад „Фондације за младе Обреновца“ као чланица УО.

Јелена Ожеговић

РНИДС

Иван Речевић

Google Akademija   

Погледај наступ

Преузми презентацију

Један од оснивача и директор сектора аналитике и консалтинга у агенцији HUGE Media. Више од 18 година у ИТ индустрији и 8 у дигиталном маркетингу. Поред техничких знања, Иван поседује искуство из агенцијског посла, бизниса и консалтинга, неопходних за успешно пловљење водама дигиталног маркетинга. Игра кликере од '76. Ради на томе да постане школовани кувар и произвођач пива.

Иван Речевић

Google Akademija

Иван Билди 2009. године завршава МБА у Лондону и доводи први британски колеџ у Србију London School of Commerce, Belgrade на коме ради до 2013. године на позицији менаџера школе. Одлази са колеџа и оснива дигиталну агенцију Marketing Online а потом се прикључује и NUL Apps тиму који развија апликације за ИОС и Андроид. Последњих годину дана држи обуке из инетернет маткетинга малим и средњих бизнисима у Србији. Где год могу идем бициклом и никада не касним. Аутор сам бесплатне електронске књиге ”Како водити Facebook страницу за потребе вашег бизниса

Иван Билди

Marketing Online

У оквиру биографија налазе се презентација и видео снимак предавања.
Видео питања и одговора, можете пронаћи овде

Поставите питање!Fill out my online form.